Kitesurf instructie

0

Afgelopen weekend heb ik toch nog een vervolgcursus voor kitesurfen gevolgd bij Antix Sports in Hindeloopen. De vorige keer dat ik zo’n cursus heb gedaan was al weer ruim 3 jaar geleden. De afgelopen keer met kitesurfen heb ik toch wel gemerkt dat de regels en technieken nog wel goed in mijn hoofd zaten, alleen was het gevoel erbij compleet vervaagd. Het was dus wel goed om toch een extra instructie te volgen en met deze vervolgcursus denk ik de nodige stappen wel gemaakt te kunnen hebben.

Je moet niet meteen denken dat ik kan opstappen en wegvaren, maar de kite onder controle houden lukt vrij aardig. Na het kort herhalen van de body-drag oefeningen, begonnen we met de zogenaamde steady-pull oefening. Deze had ik de vorige keer niet gedaan, maar het was voor mij toch wel een eye-opener. Rustig in het water blijven liggen met je board aan je voeten en deze met je heupen bijdraaien. Hieruit kan je dan de start heel goed oppakken en na wat opstaan en vallen was het mogelijk om toch de eerste meters te maken.

Nu lekker blijven oefenen en hopelijk de volgende keer echt langer kunnen blijven staan!

Chi Sparks

0
Chi Sparks 2011

Op donderdag 23 juni was dan eindelijk de conferentie waar ik samen met de Chi Sparks organisatie 9 maanden naar toe heb gewerkt. De dag ervoor op woensdag ook al op lokatie druk bezig om alle laatste voorbereidingen te verrichten, waar de spanning en de zin in de conferentie toch steeds groter werd. Op de dag zelf waren we al weer vroeg in de weer om iedereen te ontvangen en alles in goede banen te leiden, en eigenlijk ging het meeste toch behoorlijk soepel gedurende de dag. Veel positieve reacties ontvangen van de bezoekers, maar ook zeker van de sprekers, die erg te spreken waren over de organisatie. Altijd goed om te horen!!

De organisatie zelf was een mooie ervaring en we hebben het volgens mij ook zeer getroffen met een leuk en enthousiast team van 9 personen. Iedereen heeft dus wel zijn basistaken en hielp elkaar in de drukkere perioden. Voor mij lag de focus vooral op de website en de mailingen. Hierbij maakte ik ook meteen gebruik van twee voor mij nieuwe systemen. De website heb ik opgezet met WordPress, wat ik hiervoor eigenlijk steeds heb vermeden. Na wat ingelezen te hebben en een aantal goede tips van vrienden / kennissen, heb ik zelf een nieuwe template opgebouwd, zodat ik zoveel mogelijk gebruik kon maken van de functionaliteiten van WordPress en niet gelimiteerd was in het design. In het begin heb ik vooral samengewerkt met Lisanne¬†om het design van de website goed op te zetten. De lange Skype gesprekken ‘s avonds laat waren productief en vooral gezellig! Voor de mailingen hebben we ook van een nieuw systeem gebruik gemaakt en dit was MailChimp. Een hele makkelijke tool om grote hoeveelheden mensen tegelijk te bereiken. Een eigen template in elkaar zetten had nog wat haken en ogen, maar eigenlijk was dat ook wel snel geregeld.

Al met al vond ik het een erg leuke ervaring en ben ik bang dat ik er wel vaker mee door zal gaan. Op dit moment staan de plannen voor The Web And Beyond 2012 nog in de kinderschoenen, maar eigenlijk heb ik daar ook al zin in!

Indoor Skydiven

0

Rianne kwam pasgeleden bij mij met de vraag of ik niet een gezellig dagje mee naar het zuiden van het land wilde gaan. Zij had daar namelijk een hele leuke nieuwe bezigheid gevonden, namelijk indoor skydiven! Dit maakte mij natuurlijk erg enthousiast en zo zijn wij vrijdag 3 juni naar Roosendaal afgereisd. Rianne was inmiddels al wel vaker geweest en wilde er een groter vervolg aan plakken met een zogenaamde Tunnelcursus. Dat was mij iets te prijzig en ik heb gekozen voor 3 losse minuten.

Ook al lijkt het maar weinig, het geeft je toch echt wel een goed beeld en de mogelijkheid voor de eerste paar stappen voor indoor skydiven. De eerste minuut laat je vooral maar gewoon gebeuren, want voorbereiden lukt toch niet. Het enige stapje op het certificaat dat je dan vaak al wel kan aftekenen is “instructie volgen”. Je krijgt namelijk een certificaat mee met wat je behaald hebt en zodra je deze vol hebt mag je al bijna zelfstandig de tunnel in of eventueel samen met iemand anders. Dit kan dan een hoop schelen in de prijs, waardoor je het nog vaker kan gaan doen. De volgende door mij behaalde stappen van het certificaat zijn “stabiele houding aannemen onder begeleiding” en “los indoor skydiven”. Het lukt dus nu om zelfstandig een stabiele houding te vinden en een volgende keer hoop ik zelfstandig de tunnel door te kunnen vliegen!

Je merkt het al.. de kans dat er een volgende keer gaat komen is toch wel aanwezig, maar gelukkig gaat Rianne redelijk vlot op vakantie, waardoor ik een ruime maand langer bedenktijd krijg…

© Copyright RoaldDijkstra.NL - Theme by Pexeto