Chi Sparks

0
Chi Sparks 2011

Op donderdag 23 juni was dan eindelijk de conferentie waar ik samen met de Chi Sparks organisatie 9 maanden naar toe heb gewerkt. De dag ervoor op woensdag ook al op lokatie druk bezig om alle laatste voorbereidingen te verrichten, waar de spanning en de zin in de conferentie toch steeds groter werd. Op de dag zelf waren we al weer vroeg in de weer om iedereen te ontvangen en alles in goede banen te leiden, en eigenlijk ging het meeste toch behoorlijk soepel gedurende de dag. Veel positieve reacties ontvangen van de bezoekers, maar ook zeker van de sprekers, die erg te spreken waren over de organisatie. Altijd goed om te horen!!

De organisatie zelf was een mooie ervaring en we hebben het volgens mij ook zeer getroffen met een leuk en enthousiast team van 9 personen. Iedereen heeft dus wel zijn basistaken en hielp elkaar in de drukkere perioden. Voor mij lag de focus vooral op de website en de mailingen. Hierbij maakte ik ook meteen gebruik van twee voor mij nieuwe systemen. De website heb ik opgezet met WordPress, wat ik hiervoor eigenlijk steeds heb vermeden. Na wat ingelezen te hebben en een aantal goede tips van vrienden / kennissen, heb ik zelf een nieuwe template opgebouwd, zodat ik zoveel mogelijk gebruik kon maken van de functionaliteiten van WordPress en niet gelimiteerd was in het design. In het begin heb ik vooral samengewerkt met Lisanne¬†om het design van de website goed op te zetten. De lange Skype gesprekken ‘s avonds laat waren productief en vooral gezellig! Voor de mailingen hebben we ook van een nieuw systeem gebruik gemaakt en dit was MailChimp. Een hele makkelijke tool om grote hoeveelheden mensen tegelijk te bereiken. Een eigen template in elkaar zetten had nog wat haken en ogen, maar eigenlijk was dat ook wel snel geregeld.

Al met al vond ik het een erg leuke ervaring en ben ik bang dat ik er wel vaker mee door zal gaan. Op dit moment staan de plannen voor The Web And Beyond 2012 nog in de kinderschoenen, maar eigenlijk heb ik daar ook al zin in!

You must be logged in to post a comment.

© Copyright RoaldDijkstra.NL - Theme by Pexeto